Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Παρνασσός : 22ο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι


Χαμόγελα παρά τα τερτίπια του καιρού!



Άλλη μία μέρα με διαφορετικό καιρό από τον αναμενόμενο αφού οι προγνώσεις έδειχναν ηλιοφάνεια και τελικά είχαμε νεφώσεις και ομίχλη! Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη αφού οι περισσότεροι φίλοι του βουνού είχαν δώσει βάση στις προβλέψεις και έδωσαν κανονικά το παρόν σήμερα στο ΧΚΠ. Πάντος παρά τα τερτίπια του καιρού ο κόσμος έδειξε να μη το βάζει κάτω και να διασκεδάζει!
Τουλάχιστον δεν είχαμε αέρα και κρύο κι έτσι οι συνθήκες ήταν υποφερτές. Από τις 14:30 όμως και μετά ο καιρός άνοιξε, η ομίχλη έφυγε και τελικά όσοι παρέμειναν στο ΧΚΠ ευχαριστήθηκαν μέχρι αργά το απόγευμα που σταμάτησαν τη λειτουργία τους οι αναβατήρες.
Με τη βελτίωση του καιρού έγινε κανονικά και το Sunset Ski και τελικά η λειτουργία του χιονοδρομικού έφτασε μέχρι τις 19:30.
Επιτυχία είχε και η πρώτη δρομολόγηση του Κλαουδάτος Sunset Ski Bus αφού το προτίμησαν αρκετοί χιονοδρόμοι. Το συγκεκριμένο Ski Bus θα ξεκινά κανονικά κάθε Σάββατο το πρωί από Αθήνα και θα αναχωρεί από το ΧΚΠ στις 19:00 το απόγευμα.

Αύριο όλα δείχνουν ότι θα έχουμε λιακάδα! Θα λειτουργήσουν όλοι οι αναβατήρες και οι πίστες του ΧΚΠ γι’ αυτό σας προσκαλούμε να έρθετε στο βουνό να απολαύσετε τη χιονοδρομία εντός και εκτός των πιστών!

22ο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι
Με επιτυχία διεξήχθη ο αγώνας Σκυταλοδρομίας στα πλαίσια του 22ου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι που διοργανώθηκε από την ΕΟΟΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας & Αναρρίχησης) στο ΧΚΠ και συγκεκριμένα στη θέση Κελλάρια.
Στον αγώνα πήραν μέρος 22 άτομα στην κατηγορία ανδρών και 6 στην κατηγορία γυναικών, από 12 διαφορετικά σωματεία.
Ο αγώνας της σκυταλοδρομίας απαρτίζεται από ομάδες των δύο ατόμων που ολοκληρώνουν διαδρομή συνολικής υψομετρικής διαφοράς 200 μέτρων.
Στην κατηγορία των ανδρών νικητές ήταν οι Ματράς Σλαβομίρ και Κωστόπουλος Νίκος ενώ στις γυναίκες ήταν το δίδυμο Καλογήρου Μάρα και Σιδέρη Ιωάννα.

















ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Στο ΧΚΠ υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή του κανονισμού που προβλέπει υποχρεωτικό το λουράκι ασφαλείας για τους snowboardes.
Για όσους δεν θα έχουν μαζί τους λουράκια ασφαλείας, θα μπορούν να τα προμηθευτούν από το ΧΚΠ.
Σε όσους δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τους αναβατήρες του χιονοδρομικού κέντρου!


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα λειτούργησαν
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Ηνίοχος, Παν, Πυθία, Ήρα, baby-1, baby-2 και baby-3
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Βάκχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Ηνίοχος, Σαχάρα, Περιφερειακή, Παν, Πυθία και Ήρα.


Αύριο θα λειτουργήσουν 
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Βάκχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Ηνίοχος, Παν, Πυθία, Ήρα, baby-1, baby-2 και baby-3
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Τηλέμαχος, Βάκχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Ηνίοχος, Σαχάρα, Περιφερειακή, Παν, Πυθία και Ήρα.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
είχαμε νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι ήταν ασθενείς ΝΔ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από -1˚ C έως +5°C.
Για αύριο προβλέπονται
ηλιοφάνεια, μέτριοι έως ισχυροί ΝΔ άνεμοι και θερμοκρασία από 1˚ C έως +6°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.