Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (Β’ Φάση)




Εκδόθηκε η περίληψη προκήρυξης της σύμβασης για την Β΄φάση του εκσυγχρονισμού των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού με προϋπολογισμό 17.373.750,00 ευρώ .

Το έργο περιλαμβάνει στη θέση Φτερόλακα του ΧΚΠ την προμήθεια,
εγκατάσταση και λειτουργία των προϊόντων:
- Δύο αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες Ερμής – Ηνίοχος συνεργαζόμενους, το οποίο
θα αποτελεί το συνδετήριο άξονα των περιοχών Κελλάρια και Φτερόλακα,
μεταφορικής ικανότητος κατά την παράδοση α) Ηνίοχος 1.140 άτομα ανά ώρα με
ταχύτητα 5m/sec και β) Ερμής 960 άτομα ανά ώρα με ταχύτητα 5m/sec. Οι
παραπάνω αναβατήρες θα έχουν δυνατότητα επαυξήσεως μεταφορικής ικανότητος
κατά τουλάχιστον 20% με προσθήκη φορείων αν η χρήση το υποδείξει.
- Ένας σταθερός αναβατήρας ΗΡΑ με μεταφορική ικανότητα κατά την παράδοση 480
άτομα ανά ώρα (1 καρέκλα 4 ατόμων ανά 30 sec) ταχύτητα 3 m/sec και δυνατότητα
περαιτέρω επαύξησης της μεταφορικής ικανότητος με προσθήκη γονδολών κατά
100% τουλάχιστον, αν η χρήση, λόγω αναβάθμισης της Φτερόλακας το απαιτήσει.
- Τα απαιτούμενα παραρτήματα και συστήματα ασφαλείας.
- Αναβάθμιση υφισταμένων ηλεκτρικών υποδομών και ενός υποσταθμού
περιλαμβάνουσα και ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.



Προθεσμία υποβολής προσφορών ορίζεται μέχρι την 16-04-2013 ημέρα Τρίτη και ώρα τοπική 12:00
Αναλυτικά η Περίληψη της προκήρυξης της σύμβασης


Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος»
Πράξη: «Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (ΧΚΠ)»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (Β’ Φάση)



ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 17.373.750,00 ΕΥΡΩ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΦΠΑ.
ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.
ΒΟΥΛΗΣ 7 ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10562
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΡ. 818
Τηλ: +30 210 3339617 Φαξ: +30 210 333 9590
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Η ETAΔ Α.Ε. πρόκειται να αναθέσει σε ανεξάρτητο εξειδικευμένο ανάδοχο την προμήθεια προϊόντων με αντικείμενο την Β' φάση του έργου «Εκσυγχρονισμός των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού».
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο «Εκσυγχρονισμός των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (ΦΑΣΗ Β)» και συγκεκριμένα, κατά συνοπτική απαρίθμηση, η προμήθεια, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία, συντήρηση των αναβατήρων και των παρακολουθημάτων τους και η τεχνική υποστήριξη κατά την λειτουργία τους για το διάστημα της υπό εγγύηση λειτουργίας, με τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζονται στα τεύχη και τα Παραρτήματά του διαγωνισμού.
Προεκτιμώμενη Αμοιβή: Συνολική: 17.373.750,00 ΕΥΡΩ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΦΠΑ.
Η χρονική διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 48 μήνες
ΝΟΜΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. Απαιτούμενες Εγγυήσεις
Κατά την υποβολή των προσφορών ζητείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, ύψους δύο τοις εκατό (2%) επί του προεκτιμώμενου προϋπολογισμού. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο Ανάδοχος πρέπει να αντικαταστήσει την εγγυητική επιστολή συμμετοχής με μία εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης. Η σχετική εγγυητική επιστολή δίνεται προς κάλυψη της ευθύνης του Αναδόχου έναντι του εργοδότη για την εμπρόθεσμη και κατά τους συμφωνηθέντες όρους καλή παράδοση των προϊόντων που έχει αναλάβει να προμηθεύσει. Η εγγυητική επιστολή κατατίθεται εις δυο τμήματα. Με την προσωρινή παραλαβή και θέση σε κανονική λειτουργία των αναβατήρων αρχίζει η περίοδος εγγύησης καλής λειτουργίας του συνόλου των εγκαταστάσεων, η οποία διαρκεί τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο Ανάδοχος δικαιούται να λάβει ως προκαταβολή ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) του συμβατικού προϋπολογισμού της προμήθειας, έναντι κατάθεσης ισόποσης εγγυητικής επιστολής προκαταβολής. Υποδείγματα όλων των εγγυητικών επιστολών δίνονται στα τεύχη του διαγωνισμού.
2. Κύριοι όροι χρηματοδότησης και πληρωμής.
Το έργο
3. Σε περίπτωση που υποψήφιο κοινοπρακτικό σχήμα / όμιλος / ένωση / σύμπραξη κλπ επιλεγεί ως Ανάδοχος, έχει την υποχρέωση να συστήσει κοινοπραξία σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, με την υπογραφή κοινού συμβολαιογραφικού εγγράφου εντός προθεσμίας 15 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης κατακύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού και στο οποίο θα συμπεριληφθούν όσα προβλέπονται στην Προκήρυξη.
4. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα επιχειρήσεις, οίκοι, όμιλοι, ενώσεις κλπ] καθώς και κοινοπρακτικά σχήματα / όμιλοι/ ενώσεις / συμπράξεις κλπ των ανωτέρω, που έχουν αποδεδειγμένες ικανότητες, εξειδικευμένες γνώσεις και σημαντική εμπειρία στην παροχή της δημοπρατούμενης προμήθειας και προέρχονται ή είναι εγκατεστημένα σε χώρες της Ε.Ε., του Ε.Ο.Χ., καθώς και σε χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες ή συμφωνίες σύνδεσης με την Ε.Ε. Τα υποψήφια νομικά πρόσωπα πρέπει να έχουν νομίμως συσταθεί σύμφωνα με την νομοθεσία μίας από τις προαναφερθείσες χώρες, να έχουν την κεντρική τους διοίκηση ή την κύρια εγκατάσταση ή έδρα τους στο εσωτερικό μίας από τις προαναφερθείσες χώρες και η δραστηριότητά τους να παρουσιάζει ουσιαστικό και συνεχή δεσμό με την οικονομία μίας από τις προαναφερθείσες χώρες.
5. Οικονομική και χρηματοοικονομική ικανότητα:
Πληροφορίες και διατυπώσεις που είναι απαραίτητες για να κριθεί εάν πληρούνται οι απαιτήσεις: 1. Τραπεζικές Βεβαιώσεις στις οποίες θα δηλώνεται το ύψος της πιστοληπτικής ικανότητας του διαγωνιζόμενου (ή των μελών της κοινοπραξίας), από τις οποίες να προκύπτει ότι η χρηματοληπτική – δανειοληπτική και οικονομική ικανότητα της επιχείρησης ή κοινοπραξίας ή ένωσης για λήψη δανείου ύψους 3,000,000 ΕΥΡΩ για το συγκεκριμένο έργο. Σε περίπτωση κοινοπραξίας ή ένωσης η χρηματοληπτική – δανειοληπτική και η οικονομική ικανότητα μπορεί να καλύπτεται αθροιστικά από τα μέλη. 2. Υπεύθυνη δήλωση ότι ο κύκλος εργασιών του ενδιαφερομένου στον τομέα της προμήθειας υλικών παρόμοιων με τα ζητούμενα, κατά τα τελευταία πέντε ημερολογιακά έτη (δεν συνυπολογίζεται ο κύκλος εργασιών που πραγματοποιήθηκε κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος) υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των σαράντα εκατομμυρίων ευρώ (€40.000.000,00) μη υπολογιζομένου του ΦΠΑ που αναλογεί (ή των μελών της κοινοπραξίας). 3. Ισολογισμούς ή αποσπάσματα ισολογισμών των τριών τελευταίων οικονομικών ετών, όπου η δημοσίευση των ισολογισμών απαιτείται σύμφωνα με την περί εταιριών νομοθεσία της χώρας όπου ο διαγωνιζόμενος (ή τα μέλη της κοινοπραξίας) είναι εγκατεστημένος. 4. Τελευταίο Ισοζύγιο με τα αντίστοιχα Πιστοποιητικά Ορκωτών Λογιστών ή Ελεγκτών (εφόσον υποχρεούνται εκ του νόμου να έχουν) του διαγωνιζόμενου (ή των μελών της κοινοπραξίας).
6. Τεχνική ικανότητα:
Πληροφορίες και διατυπώσεις που είναι απαραίτητες για να κριθεί εάν πληρούνται οι απαιτήσεις: Οι υποψήφιοι, είτε ως μεμονωμένες επιχειρήσεις (ατομικές ή εταιρικές), είτε ως μέλη κοινοπρακτικού σχήματος / ομίλου / ένωσης / σύμπραξης κλπ, πρέπει να διαθέτουν επαρκή ατομική τεχνική ικανότητα και εμπειρία σε αντικείμενο ανάλογο με αυτό της δημοπρατούμενης προμήθειας. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκτελέσει τουλάχιστον τις παρακάτω δύο (2) «αυτοτελείς» συμβάσεις, οι οποίες να έχουν συναφθεί ή περαιωθεί μέσα στην τελευταία πενταετία ήτοι: (α) μία σύμβαση για την προμήθεια ενός τουλάχιστον Αναβατήρα, αποσυμπλεκόμενου τύπου, ταχύτητος τουλάχιστον 4m/sec λειτουργούντος σε συνδυασμό ανοικτών και κλειστών φορείων και (β) μία σύμβαση για την προμήθεια ενός τουλάχιστον ζεύγους αποσυμπλεκόμενων αναβατήρων με συνεζευγμένη λειτουργία σε ενδιάμεσο σταθμό, λειτουργούντων είτε σε κλειστά φορεία, είτε σε ανοικτά φορεία, είτε σε συνδυασμό.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Ο διαγωνισμός θα ανατεθεί με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο την χαμηλότερη τιμή.
Όροι για την παραλαβή των τευχών του διαγωνισμού:
1. Προθεσμία υποβολής αίτησης για παροχή εγγράφων και πληροφοριών ορίζεται μέχρι την 22-03-2013 και ώρα 14:00. Το αντίτιμο για τη λήψη των εγγράφων στοιχείων του διαγωνισμού ορίζεται σε διακόσια Ευρώ (200 €) και καταβάλλεται είτε σε μετρητά κατά την λήψη των εγγράφων στοιχείων από την Αναθέτουσα Αρχή, είτε με υποβολή αποδεικτικού κατάθεσης σχετικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΤΑΔ ΑΕ στην Τράπεζα Eurobank με αριθμό λογαριασμού 0026/0025-490-200-649853 (ΙΒΑΝ GR59 0260 0250 0004 9020 0649 853), είτε και με αντικαταβολή εταιρία ταχυμεταφοράς των εγγράφων στοιχείων του διαγωνισμού.
2. Προθεσμία υποβολής προσφορών ορίζεται μέχρι την 16-04-2013 ημέρα Τρίτη και ώρα τοπική 12:00, κατά την οποία θα ανοιχτούν οι προσφορές σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού. Τα έντυπα των προσφορών πρέπει να είναι συνταγμένα στην ελληνική γλώσσα.
3. Απαιτούμενος χρόνος ισχύος προσφορών τουλάχιστον για διάστημα έξι (6) μηνών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Προσφυγές – Επίλυση Διαφορών
Ο παρών διαγωνισμός διέπεται από τις διατάξεις του ελληνικού και κοινοτικού δικαίου και διενεργείται σύμφωνα με τις προβλέψεις της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 31ης Μαρτίου 2004 (L 134/30-4-2004), όπως έχει ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη με το ΠΔ 60/2007 (ΦΕΚ Α’ 64).
Οι Προσφυγές υποβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3886/2010.
Η Προσφυγή ασκείται από κάθε ενδιαφερόμενο ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ ΑΕ εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την πλήρη γνώση της βλαπτικής πράξης ή παράλειψης, κατά της οποίας στρέφεται.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ ΑΕ οφείλει να αποφανθεί αιτιολογημένα μέσα σε προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών από την άσκηση της Προσφυγής και αν την κρίνει βάσιμη λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία τεκμαίρεται η απόρριψη της Προσφυγής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Περίληψη που περιέχει τις πληροφορίες της παρούσας απεστάλη ήδη στηνΥπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων της Ε.Ε. στις 18.2.2013. Αθήνα, Φεβρουάριος 2013

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.