Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ 

9/5/2013 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στην Ευρώπη της οικονομικής κρίσης, ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς, ένωσε τις φωνές όλων των εργαζομένων-θύματα της σκληρής λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. η Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ.. 

Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων απ’ όλη την Ευρώπη βρέθηκαν στο φετινό εορτασμό στο Βερολίνο προσκεκλημένοι των συνδικάτων της Γερμανίας. 



Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Βρανδεμβούργου όπου και κατέληξε η μεγαλειώδης πορεία της πρωτομαγιάς, ήταν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς. 

Ο κος Σταθάς στην ομιλία αφού πρώτα υποστήριξε ότι η Ευρώπη ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Τραπεζίτες , κάλεσε τους Γερμανούς συναδέλφους του να μην υποκύπτουν στην προπαγάνδα της Ε.Ε., λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε σας λένε ότι πληρώνετε τους τεμπέληδες Έλληνες και σε μας ότι μαζί τα φάγαμε. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Αυτό που γίνεται είναι ότι όλοι πληρώνουμε τους τραπεζίτες». 

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν την κατάσταση. «Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν και ενωμένοι μόνο εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική που μας επιβάλλουν». 

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς τιμήθηκε από τον εκπρόσωπο των συνδικάτων της Γερμανίας ο οποίος του έδωσε ένα cd με μουσικές γραμμένες από Έλληνες και Γερμανούς συνθέτες, αφιερωμένο στο Κομμένο της Άρτας. 

Στο σημείο αυτό ο Γιάννης Σταθάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Μαρτυρικό Δίστομο, τόπο καταγωγής του και στο έγκλημα της ναζιστικής θηριωδίας στις 10 Ιουνίου του 1944. «Αυτοί οι οποίοι συντέλεσαν αυτά τα εγκλήματα πρέπει να πληρώσουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι λαοί και οι εργάτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα» είπε ο Γιάννης Σταθάς και πρόσθεσε ότι ο φασισμός και ο ναζισμός αποτελούν το μακρύ χέρι του Καπιταλισμού. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαφές με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και εργατικών συνδικάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.